Inici > 2009

2009


LES TECNOLOGIES, ELS NOUS FORMATS I LA CREATIVITAT AL SERVEI DELS MITJANS AUDIOVISUALS DE PROXIMITAT

El 10 de juny Mataró acull la primera edició del TECNOLOCAL, el Fòrum de les tecnologies, els nous formats i la creativitat en el camp de l’audiovisual de proximitat. Coincidint amb els 10 anys del diari digital lamalla.cat, aquest fòrum obre un espai inèdit de reflexió, debat i treball a tots els mitjans adherits a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i, en general, a tot el sector.

L’eix central de la jornada serà, doncs, el paper de les tecnologies, els nous formats i la creativitat en els continguts audiovisuals digitals. En un entorn de crisi global i de canvi accelerat, la digitalització està enfonsant els murs que separaven els mitjans tradicionals (premsa, ràdio, televisió). El món de la comunicació s’està replantejant els models de producció i de consum. Els espais de reflexió són imprescindibles per avançar en la recerca de les respostes que ens ajudin a afrontar les incerteses actuals. I els mitjans de comunicació locals hem de continuar tenint un paper innovador que ens mantingui a l’avantguarda..

Per aquest motiu, el TECNOLOCAL comptarà amb un debat sobre la nova realitat audiovisual amb experts de renom. Proposarà també la presentació, per un costat, del xip/tv, un projectes emblemàtic de televisió per IP que du a terme la XAL, i, per l’altre costat, de les noves línies d’actuació de lamalla.cat en l’àmbit de les xarxes socials per aconseguir un diari digital més 2.0. I, finalment, programarà un taller sobre tecnologia, innovació i creació per descobrir les últimes tendències i els nous formats en el món de la la creativitat audiovisual.

Tot plegat serà una bona ocasió per aprofundir en les possibilitats de la tecnologia avui, però també en els formats i tendències audiovisuals, la qual cosa ens ajuda a incrementar les capacitats tant dels mitjans audiovisuals de proximitat, com de la Xarxa.

El TECNOLOCAL tindrà lloc a Mataró, ciutat seu de MARESMEDIGITAL TV, una televisió pública jove i tecnològicament avançada. Un marc fet a mida del plantejament de la jornada, que augurem molt profitosa.

Us hi esperem a tots.

Cordialment,

Marc Melillas
Director General
Xarxa Audiovisual Local

 

Per descarregar-te les ponències del Tecnolocal, fes clic al nom dels participants.

Debat. La nova realitat audiovisual.
Artur Serra, adjunt a la direcció i responsable de relacions i  internacionals de la Fundació i2CAT
Genís Roca, director associat de RocaSalvatella
Raul Martín, director general d’eBD
Pep Gubau, director de Gnuine.

Presentació xip/tv
Israel Vela, director de tecnologies de la XAL.


lamalla.cat i les xarxes socials
Dídac Boza, director de lamalla.cat
Marta Rosell, coordinadora d’interactius de la XAL.

Taller. Tecnologia, innovació i creació
Laia Gargallo, tècnica del Centre d’Estudis i Recursos Culturals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona
Xavier Martí, director de Digitalent
Pedro Álvarez, director de GymVR
Enric Grosche, Desenvolupament de Negoci de MMC
Hector Milla, director de BalzacTV


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl