Inici > 2011

2011


El 6 d’abril Mataró acull la tercera edició del TECNOLOCAL, el fòrum de les tecnologies, els nous formats i la creativitat en el camp de l’audiovisual de proximitat. Aquest fòrum s’erigeix en un espai de reflexió, debat i treball per a tots els mitjans adherits a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i, en general, a tot el sector.

Enmig d’un panorama ple d’incerteses, dubtes i complexitats s’obren nous reptes i oportunitats en el qual la tecnologia desenvolupa un rol essencial.

L’edició d’enguany està dedicada a les sinergies existents entre el món audiovisual i internet. En les diferents sessions de la jornada s’abordaran aspectes que vinculen el mitjà de comunicació més tradicional, la televisió, amb una nova realitat que incrementa la projecció i distribució dels continguts, internet.

Tipologies de continguts, aplicacions tecnològiques i models d’explotació econòmics de la televisió en línia formaran part de les sessions d’aquest Tecnolocal en el qual també es farà un balanç del bon resultat que després d’un any està tenint xip/tv, la plataforma de distribució de continguts audiovisuals a la carta de la Xarxa Audiovisual Local.

Tot plegat serà una bona ocasió per aprofundir en les possibilitats de la tecnologia avui, però també en els formats i les tendències audiovisuals, la qual cosa ens ajuda a incrementar les capacitats tant dels mitjans audiovisuals de proximitat, com de la Xarxa.

Esperem que gaudiu d’una nova cita amb l’intercanvi d’opinions i experiències sobre el present i el futur de la televisió de proximitat a casa nostra.

 

PROGRAMA

9.30 h Arribada i acreditacions

9.45 h Obertura
Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró
Marc Melillas, director general de la Xarxa Audiovisual Local

10 h Sessió 1
Conferència: “La televisió connectada”
Ponent: Eudald Domènech, conseller delegat d’InOutTV

El futur dels mèdia és a internet, calen continguts i estratègies orientades als diferents perfils de públic. Hem de ser capaços de pensar en clau multimèdia en un entorn complex. Res tornarà a ser com abans i cal anticipar-se al nou mercat televisiu desenvolupant tecnologia, aplicacions i serveis.

11 h Pausa cafè

11.30 h Sessió 2
Taller. Experiències: “xip/tv, un any després”
Ponent: Dídac Boza, director de lamalla.cat

Sessió dedicada a mostrar l’experiència del primer any de funcionament de xip/tv i conseqüents reflexions fruit del coneixement adquirit.

12.30 h Sessió 3
Conferència: “Existeix un model per a l’audiovisual a internet?”
Ponent: Oriol Ibars, consultor d’estratègies digitals

Els avenços tecnològics han aconseguit que la implantació de l’audiovisual i la televisió sincrònica a internet siguin una realitat. Però quins són els models d’explotació que es deriven d’aquesta situació? És possible crear un model sostenible de televisió de proximitat per internet? Aquesta sessió intentarà respondre aquests dubtes exposant quines són les lògiques conductuals d’internet i conseqüentment els seus models de negoci i quin rol hi desenvolupen els generadors i gestors de continguts audiovisuals.

14 h Conclusions

14.15 Visita a les futures instal·lacions d’m1tv


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl